03/22/11 17:06
(http://www.klassa.bg/)

БСП призовава земеделците да продължат с протестите

БСП призовава земеделските производители да не спират с протестите, защото подписаното споразумение с правителството е поредната лъжа. Това каза секретарят на БСП и депутат от Коалиция за България Корнелия Нинова след заседание на Изпълнителното бюро на партията. Нинова прогнозира, че правителството няма да изплати националните доплащания, защото в бюджета няма предвидени такива средства. Не било предвидено и отпадането на акциза върху горивата за селскостопанските машини. По думите на депутатката, сред земеделските производители вече има настроения да продължат с протестите.
Лидерът на БСП Сергей Станишев посочи, че реално са изплатени около 40 % от дължимите средства на земеделските производители. Станишев прогнозира, че голяма част от оставащите средства няма да бъдат изплатени.
Той отбеляза, че нарастват основанията на БСП за организиране на националния протест в събота срещу бедността и социално-икономическата политика на правителството.
„БСП иска да припознае предстоящите протести като своя организация. На 26 март ще присъстваме на най-големия популизъм, който наблюдаваме през последните две години. Надсловът, под който БСП ще събере хората на протест, ще бъде „Върнете ни отново на власт”, а не „Червен картон за ГЕРБ”, заяви на брифинг вчера зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов. Според него данните от последните социологически проучвания показват, че хората имат доверие единствено на ГЕРБ да управлява страната в условия на криза.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване