03/23/11 18:59
(http://www.klassa.bg/)

Обсъждат създаването на фонд с Itochu Corp. за развитие на екоземеделие

Идея за създаване на българо-японски фонд за сътрудничество в областите екоземеделие и хранителни продукти, който в дългосрочен период да позволи на японското население да използва екопродукти от България, е обсъдена на среща между председателя на Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ Цветан Симеонов и представители на японската Itochu Corp. От пресцентъра на БТПП съобщиха още, че на срещата Такеши Кумукава, член на борда на директорите на Itochu Corp., е споделил дългогодишния опит и дейност на фирмата в изграждането на соларни паркове, ветрогенератори, вятърни паркове и други високотехнологични проекти. Корпорацията търси партньори в България за бъдещо развитие на своята дейност, посочват от палатата.
Симеонов е предложил на служителите на компанията да представят своите проекти в различните общини в страната, където има потенциал за бъдещи съвместни проекти.
На среща в клубния съвет на Българо-японския икономически съвет към БТПП е обсъдена и възможността за подпомагане на бедстващите японски жители след земетресението и цунамито в страната чрез парични преводи към Японския Червен кръст, се допълва в съобщението.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване