03/23/11 17:53
(http://www.klassa.bg/)

Общината измества БФС за лиценза на „Българска армия”,

Общинска комисия към Столична община ще вземе решението дали ЦСКА ще може да приема домакинските си мачове на стадион „Българска армия”, а не Лицензионната комисия към БФС. Това каза за спортния сайт Novsport.com председателят на органа към родната централа Красин Кръстев. По думите му, ако общинската комисия, която е направила оглед на съоръжението във вторник, даде зелена светлина, то тогава няма да има никакъв проблем „червените” да приемат своите съперници на стадиона в Борисовата градина до края на първенството, като се започне от мача срещу „Сливен“, който ще се състои на 1 април. Кръстев обясни, че съществува наредба от 2000 г., съгласно която общината трябва да прецени дали са спазени всички изисквания за безопасност, за да може един стадион да получи лиценз. „Аз няма какво да правя там, защото общината трябва да прегледа този стадион, тъй като знаете има една наредба от 2000 г., където общинска комисия на базата на свои предписания, които е написала преди една година, прави проверка да види какво е, що е, отстранени ли са някои неща, не са ли отстранени, доколко са отстранени, стадионът в моментния му вид, който съществува, годен ли е за експлоатация, не е ли годен. Това са хора специалисти по наредбата, които вземат такова решение”, каза Кръстев.
„В тази комисия има конструктори, противопожарна охрана, МВР, електричари, всякакви хора по сигурността, които преценяват стадиона, то не е само теренът, тук говорим за стадиона като съоръжение, става или не става. И ако тази комисия се произнесе и каже „да, стадионът става“ и за определен период съответно, защото може да е за 2 месеца, за 3 месеца, зависи какви гаранции се дават от извършителите на ремонта (ЦСКА). И оттук нататък, ако излезе такъв протокол, в който да се каже „да, стадионът е такъв, става, годен е за експлоатация“, може да се даде разрешение на ЦСКА да продължи, но ако не излезе такова решение, няма как да стане”, обясни Кръстев.
Междувременно се разбра, че „червените“ може да си имат проблеми с ФИФА във връзка с бразилеца Леандро душ Сантош. Казусът е сходен с този между Базил де Карвальо и „Левски". Макелеле изкара около 20 дни в ЦСКА, но преди дни си тръгна, тъй като досегашният му клуб „Пелотас“ не беше получил никакви пари. Формално у нас халфът беше привлечен от „Академик“ с идеята да играе като преотстъпен при "червените", тъй като квотата за чужденци при "армейците" е запълнена. Зад трансфера обаче стои ЦСКА, който трябва да плаща. Сега от „Пелотас“ си искат парите по сделката и се заканиха да сезират ФИФА.
„Има шанс да се върна в България. Трябваше да платят до миналия петък, но не го направиха. „Пелотас“ ще прати молба до ФИФА да нареди плащанията”, обясни Макелеле пред бразилското издание GAZ.
Другата новина от „армейския“ лагер е, че нагли апаши са задигнали автомобила на централния бранител на ЦСКА Апостол Попов. Луксозното немско возило е било паркирано пред жилището на футболиста в затворен комплекс „Манастира”. Въпреки наличието на денонощна охрана и ограничен достъп до комплекса крадците са успели спокойно да си тръгнат с BMW-то на проектонационала.
Ръководството на ЦСКА пък не удовлетвори молбата на „Литекс“ за промяна на датата на футболната среща от XXI кръг на първенството на "А" ПФГ между двата отбора. Въпросната среща ще се играе по програма на 10 април от 21,00 часа.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване