03/23/11 11:45
(http://www.klassa.bg/)

Ърни Елс: Универсалните спортисти са бъдещето на голфа

Ърни Елс направи този коментар, след като Гари Уудланд, който се насочи към голфа след едногодишни тренировки по баскетбол, a е бил и състезател по бейзбол в младежките си години, спечели първата си титла от турнир на професионалната голф асоциация (PGA) на шампионата Transitions Championship, в неделя.

"Момчетата сега са атлетични, те се грижат за себе си, и удрят топката на повече от 300 ярда (328 м) и контролират добре топката. Мисля, че това е бъдещето," каза трикратният шампион от турнирите от Големия шлем и бивш номер едно света Елс, пред Евроспорт.
Броят на играчите, които не са във форма, или са с огромен ръст, като Джон Дейли и Марк Клакавечиа, намаля значително през последните 15 години, докато Тайгър Уудс налагаше нови стандарти с прецизната си физическа подготовка.

"Мисля, че Гари Уудланд е продукт на това, което се случи през последните десет години, и мисля, че Тайгър допринесе много промяната. Хората го гледат и си казват, че искат да изглеждат така", заяви Елс.

"Ние играхме тенис с австралийския голфър Адам Скот, който ми гостува миналата седмица и не можех да повярвам колко добър тенисист е всъщност. Освен това е и сърфист", каза Елс. В допълнение, той отбеляза че, испанските голфъри Алваро Куирос и Серхио Гарсия са запалени любители на футбола.

Уудланд e играл бейзбол по време на гимназиалните си години в Канзас, след което получил едно годишна стипендия по баскетбол от университета в Канзас, преди да се насочи към голфа.  Той заяви, че въпреки късният му старт в голфа,  не се чувствал в неизгодна позиция спрямо голфъри, практикували играта от ранна възраст.

"Макар и да нямам достатъчно опит в играта, съвсем не съм изостанал по отношение на състезателната част в нея. В неделя, когато конкуренцията беше особено остра, си казах, че това е, което искам. Аз съм бил в състезателна среда през целия си живот ", заяви Уудланд.
Елс смята, че освен че имат силен състезателен дух, голфъри като Уудланд имат и физическо предимство пред останалите играчи. "Мисля, че ако сте роден спортист и сте играли бейзбол, хокей или тенис или дори футбол, тялото ви ще се движи по друг начини, тъй като е тренирано не само чрез повтарящите се движения от голфа", обясни Елс. " Този тип играчи имат по-дълъг живот в голфа”, счита Елс и приведе още примери за елитни състезатели по голф, практикуващи и други спортове.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване