03/24/11 18:08
(http://www.klassa.bg/)

Moody's понижи рейтинга на 30 испански банки

Международната рейтингова агенция Moody's понижи рейтинга на 30 испански банки с по една или повече степени, като обяви, че в близко бъдеще не се очакват големи подобрения, предадоха световните агенции.
Това се случва, след като на 10 март агенцията занижи рейтинга по държавните облигации на Испания до Aa2 и след като министър-председателят на Португалия Жозе Сократеш подаде оставка заради отказа на парламента да одобри план за икономически ограничения. Сегашната оценка на Moody's обаче не засяга най-големите испански банки - Santander, BBVA или спестовна банка La Caixa. Ройтерс уточнява, че понижаването на рейтингите се дължи на комбинацията от увеличения финансов натиск върху страната и най-слабите й банки, както и от намаляващата значимост на много по-малки и регионални банки. По мнение на експертите след срива на имотния сектор в страната финансовите институции трябва да получат до 100 млрд. евро спасителни средства. Испания се бори, за да увери инвеститорите, че няма да се наложи да иска заеми от еврозоната.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване