03/24/11 17:29
(http://www.klassa.bg/)

Георги Първанов: Дунавските общини са сред най-бедните в страната

Дунавските общини са едни от най-бедните в страната и това трябва да се промени. Това заяви вчера президентът Георги Първанов по време на събранието на Асоциацията на Дунавските общини, което се проведе във Видин. Първанов посочи, че акцент в Дунавската стратегия е подобряване на пътната инфраструктура, строеж на мостове, нова жп инфраструктура. „Всички сме пристигнали с коли във Видин по различни пътища и видяхме тежкото състояние на тези пътища, дори плачевното. Не можем да се надяваме, че ще бъдем привлекателен район, ако не решим този въпрос с пътищата. Имал съм възможност и друг път да кажа, че българите пътуват не само от София до Бургас”, допълни президентът.
Георги Първанов посочи, че европейският подход е Европа на регионите и се надява с този подход общините да имат стратегически шанс за постигане на устойчиво развитие.
Първанов изрази безпокойство от блокираните сметки на редица общини в страната. Държавният глава коментира и случая с похитените в Сливен. Според него става дума за млад мъж, който е отчаян от живота и не е наркоман или престъпник. „Това показва, че има много млади българи, които са на ръба на отчаянието от живота. И това са преди всичко онези 26% млади и безработни хора, защото младежката безработица у нас е 26% и това е трайна безработица“, коментира Първанов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване