03/24/11 17:54
(http://www.klassa.bg/)

Наши тамплиери заминават за Бурятия и Монголия

Български тамплиери, водени от историка проф. Николай Овчаров, заминават в петък за Бурятия и Монголия, където ще изследват корените на прабългарите и ще представят чудесата на страната ни. Новината съобщи вчера великият приор на Ордена на рицарите тамплиери в България Румен Ралчев. По думите му в двете държави са предвидени срещи на високо ниво. Представители на бизнеса ще бъдат запознати с чудесата на България, като археологическите обекти "Перперикон" и "Татул".
От историческа гледна точка експедицията ще се занимава с изследването на произхода на прабългарите, както и с проучвания за Чингис хан, разясни проф. Николай Овчаров. Той припомни, че в първата половина на XIII век монголските орди, покорили Русия и Китай, са достигнали България, а на българския престол сяда татарски хан - Чака, който в края на XIII век управлява страната ни една година. Този период е много интересен и по отношение на изследването на рицарството и тамплиерите, каза още археологът.
На връщане експедицията ще премине през езерото Байкал и ще посети Москва. Там българските тамплиери ще се срещнат с руските.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване