03/26/11 13:21
(http://www.klassa.bg/)

Отборът на тенис звездите загуби с 2:4 срещу професионалистите от Fort Lauderdale Strikers в благотворителен футболен мач във Флорида

Срещата беше организирана в полза на жертвите от земетресението и вълните цунами в Япония и включваше една плеяда от тенис звезди, които „загубиха ума и дума” на терена срещу американския професионален отбор от втора дивизия, отбелязва Евроспорт.

Капитанът на отбора, Новак Джокович, споделя на сайта на ATP World Tour, че има много голяма вероятност това да не бъде последния мач на ATP AllStars, както е наречен тимът.

Ноле обясни загубата (2-4) с липсата на време да се обсъди тактиката и... желанието на всички да бъдат централни нападатели. Той самият поема ролята на ляв защитник.
"Багдатис взе химикал и хартия и каза - "Нека да се организираме. Нека да видим кой на каква позиция ще играе". Бяхме 10-15 тенисисти и всеки искаше да бъде в атаката. Събирането на защита бе голям проблем", споделя Джокович.

Капитанът на AllStars определи Багдатис за играч на мача, а Мъри на второ място, на много малка разлика с кипъреца. И двамата отбелязаха по един гол в срещата.

40-минутният мач беше последван от гала вечеря в помощ на усилията на американския Червен кръст в Япония.

"Беше невероятно. Тази идея ни хрумна през миналата седмица на Индиън Уелс. Искам да поздравя отбора и хората, направили възможен този мач, както и благотворителната вечеря. За толкова кратък период те успяха да организират нещо на световно ниво", добави Новак Джокович.

Джокович съобщи, че през следващите два месеца може да се състои още един мач в Европа,     срещу някой от футболните грандове. "Но имаме да свършим още много работа. Трябват много тренировки. Трябва да видим и кои ще са защитниците. Иначе ще остана сам", добави шеговито Джокович

Стартовият състав на All Stars включваше
: фитнес треньорът на Ришар Гаске -вратар, Новак Джокович- капитан, Кей Нишикори, Фелисиано Лопес, Хуан Монако, Ришар Гаске, Виктор Троицки, Анди Мъри, Маркос Багдатис, Жо-Вилфрид Цонга, Юрген Мелцер.
Резерви: Александър Долгополов, Потито Стараче, Рубен Рамирес Идалго, Давид Мареро, Фернандо Вердаско, Рафаел Надал, Давид Ферер.

/Тенис кафе, Евроспорт/

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване