03/27/11 22:35

Протест срещу високите цени на горивата в България на 27 Март 2011

Cкъпи съграждани и протестиращи,

 Днес 27 Март 2011, в град Варна бе проведен за пореден път мирен протест срещу високите цени на горивата в България и срещу монопола на Лукойл. Протестът бе проведен по един прекрасен начин, за което изказваме благодарност на всеки присъствал и подкрепил ни в този ден! Благодарим на органите на реда, че благодарение на съвместната работа не се случи нито един инцидент, което е също така основна цел на събитието! Гордеем се, че имаме будни и достойни съграждани, които излязоха днес и се присъединиха към начинанието! Варна се представи на ниво, достойно и организирано - в това отношение дадохме урок по демокрация и дипломация!

 
Във връзка с информация, че са били съставени актове на участници в протеста, нека ако има такива, да се свържат с нас незабавно, за да можем да реагираме навреме. За този протест имаме писмо с положителна резолюция с дата от 25 Март 2011, за което дадохме своевременно изявление за медиите пред Община Варна.

 

На днешния протест за пореден път бяха поставени целите и исканията от протестиращите:

- Протестът не е политически, няма партийни или други организационни краски. Протеста е граждански, подкрепен от млади и образовани Българи, които не са съгласни със статуквото! Протеста е коректив към настоящето правителство което трябва да защити Националния интереc.


- Организацията на протеста дава кредит на доверие на Министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков! Гордеем се,  че имаме Министър експерт с изразена гражданска позиция.

 

- Протестът изисква отговори на въпросите, зададени от Министър Трайков към Лукойл, за цената на вноса, производствени разходи, маржови разлики и начина на ценообразуване!

 

- Протестът е срещу опозицията, която не протестира срещу собствените си действия, а именно продажбата на Нефтохим и назначаването на представител, който сега защитава чужди интереси.

 

- Протестът е срещу това, че цените на горивата в България не се формират на пазарен принцип, а на база монопол, картелни споразумения и липса на прозрачност и не на последно място - ниско качество! Също така, цените на горивата в този вид, повличат цялата икономика!

 

- Протестът е заради това, че Лукойл като руска фирма и основен вносител на горива за България прилага  монопол. Този монопол, ние считаме за намеса в суверенитета и националната сигурност на автономна държава, член на Европейски Съюз, каквато е нашата страна.

 

- Протестът е заради двойният стандарт на ценообрзуване на Лукойл за Русия и за България. Цените за Русия, може да видите тук:

 

http://www.benzin-price.ru/

 

- Протеста иска отговор на въпроса, Г-н Валентин Златев, като Български гражданин чии интереси защитава? На България или на Руска фирма в България?

 

- Протеста иска отговор на въпрос към Президента на Републиката, на база сравнени цени на Лукойл в Русия и Бъгария, това ли е т.нар. "Голям шлем", който бе договорен?

 

- Протестът очаква Национално значими реформи и решения от страна на Правителството, които да подкрепи!

 

- Протеста се формира под трибагреника и с идеята, че "Съединението прави силата!"


Варна

27 Март 2011

by Ivo Mutafchiev on Sunday, March 27, 2011 at 10:29pm

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване