03/27/11 17:42
(http://www.klassa.bg/)

Роджър Федерер се изравни със Сампрас по победи

Световният номер 3 Роджър Федерер започна с победа участието си на турнира от серията "Мастърс" в Маями. Швейцарецът, който е двукратен шампион в турнира, надигра във втория кръг Радек Щепанек от Чехия с 6:3, 6:3 само за час. Победата е под номер 762 в кариерата на Федерер, с което той се изравни с легендата Пийт Сампрас (САЩ) на седмото място в историята на съвременния тенис за най-много победи. Лидер във вечната класация е американецът Джими Конърс с 1241 победи.
В третия кръг Федерер ще играе с аржентинеца Хуан Монако, който срази с 6:4, 6:7 (2), 6:4 украинеца Сергей Стаховски, елиминирал в първия кръг нашия Григор Димитров. В същото време разочароваща загуба претърпя миналогодишният шампион Анди Родик. Американецът отстъпи с 4:6, 6:7 (4) пред 67-ия в световната ранглиста Пабло Куевас (Уругвай). След това поражение Родик, който е 8-и в света в момента, ще изпадне от Топ 10. Световният номер 1 Рафаел Надал се класира относително лесно за третия кръг. В мач от втория кръг испанецът надигра 21-годишния японски тенисист Кей Нишикори с 6:4, 6:4. В следващата фаза Надал, който все още не е печелил титлата в Маями, ще играе със своя сънародник и приятел Фелисиано Лопес. Непоставеният Лопес надви със 7:6 (3), 3:6, 6:4 номер 26 в схемата Хуан Игнасио Чела (Аржентина). При дамите победа в третия кръг постигна лидерката в световната ранглиста Каролин Вожняцки. Датчанката надигра с 6:1, 7:6 (7) Даниела Хантухова (Словакия). В друга среща от третия кръг поставената под номер 16 в схемата Мария Шарапова (Русия) разби участващата с "уайлд кард" германка Сабине Лисички с 6:2, 6:0.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване