03/28/11 17:56
(http://www.klassa.bg/)

ВКС потвърди 7 години затвор за Ивайло Дражев

Седем години ще лежи в затвора бившият президент на футболен клуб „Черноморец“ Ивайло Дражев за две катастрофи, причинени от него в пияно състояние, стана ясно вчера.
Върховният касационен съд постанови пет години лишаване от свобода при първоначален общ режим за Дражев за причинена от него в нетрезво състояние тежка катастрофа на пътя Бургас-Созопол. Към това наказание обаче се прибавят и още две години, които са били наложени условно на Дражев по дело от 1996 г. Тъй като втората катастрофа е извършена по време на изпитателния срок на условната присъда, общото наказание за бившия президент на футболен клуб "Черноморец" е седем години.
При инцидента, станал на 31 юли 1998 г. на пътя Созопол - Бургас, загинаха 40-годишният Димитър Кехайов и 20-годишната Румяна Димитрова. Пет години преди тази катастрофа в нетрезво състояние Дражев убива в друг пътен инцидент возещата се в колата му негова приятелка. През 1995 г. той бе осъден условно на три години и лишаване от право да управлява кола за "вечни времена" по тогавашното законодателство. Докато тече изпитателният срок, той извършва другата катастрофа край Черноморец.
През юли миналата година Бургаският окръжен съд реши, че има смекчаващи вината обстоятелства, и осъди бизнесмена на две години затвор, Апелативният съд в Бургас обаче му даде пет години затвор. ВКС на практика потвърди присъдата на втората инстанция. Дражев трябва да плати и граждански иск в размер на 55 000 лева и държавни такси около 2000 лева.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване