03/29/11 16:54
(http://www.klassa.bg/)

Русия планира продажба на акции от две московски летища

Русия планира да продаде акции от международните летища “Шереметиево“ и „Внуково“, контролирани от държавата, за да намали бюджетния си дефицит с “няколко десетки милиарда рубли“, заяви премиерът Владимир Путин, цитиран от ДПА. „Споразумяхме се с московския кмет, министерството на транспорта и представители на министерството на финансите да обединим в обща структура двете летища“, посочи Путин. В „Шереметиево“ държавата е 100% собственик, а във „Внуково“ 75% от акциите принадлежат на московското кметство. "Целта на този етап е да се създаде единна структура, да се направи мениджмънт и след това да се продаде с оглед пазарните цени", заяви премиерът, без да уточни кога ще стане сливането.
Сега пътниците, преминаващи през двете московски летища и „Домодедово“, наброяват около 100 млн. души годишно. Целта е до 2020 г. броят им да бъде удвоен, предаде РИА „Новости“.
Президентът Дмитрий Медведев обеща бърза модернизация на редица сектори като банковото дело, държавните железници, както и на националния авиопревозвач „Аерофлот“, припомня агенцията. Русия обяви мащабна приватизационна програма, която ще се изпълнява през идните години с цел да бъде намален възможно най-бързо бюджетният дефицит от 6%.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване