03/29/11 17:59
(http://www.klassa.bg/)

Хърватите не искат да влизат в ЕС

Хърватите се борят на два фронта – протестират не само срещу правителството си, но и срещу присъединяването на страната към ЕС, коментира в. “Стандаард”. Последното проучване показва, че 48% от анкетираните смятат, че влизането в ЕС няма да се отрази добре на икономическия и социалния живот, а около 15% се въздържат от мнение. Половината хърватски граждани не смятат ЕС за спасител, нито дори за източник на пари, а за заплаха.
На антиправителствен протест в Загреб миналата седмица, в който участваха повече от 10 000 души, демонстрантите изгориха знамето на общността. Това е необяснимо, като се има предвид, че страната е кандидат за членство.
ЕК подкрепя присъединяването на Хърватия към общността, но
поставя като условие за приключването на преговорите активизиране на усилията в борбата с корупцията и съдействие за арестуването на обвинени за военни престъпления.
С изключение на Хърватия, всички останали страни в региона биха гласували в подкрепа на членството в ЕС. Косоварите най-масово желаят да влязат в съюза - 87%.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване