03/30/11 16:50
(http://www.klassa.bg/)

Основните валути със спокойна търговия

Третата сесия за седмицата премина в спокойно темпо при повечето от основните валутни кросове, след като наближаването на момента, в който ще бъдат обявени данните за заетостта в неселскостопанския сектор в САЩ, все повече кара пазарните участници да заемат изчаквателни позиции.
Очакванията бяха, че новините за безработицата в частния сектор според института ADP донякъде могат да предизвикат по-сериозни движения в сряда, но оповестяването на стойности, които бяха в съответствие с прогнозните, запазиха рейнджа от началото на сесията. По този начин неизвестните около неселскостопанската заетост в петък остават големи. По традиция този показател предизвиква особено висока волатилност на финансовите пазари, тъй като в повечето случаи действителните му стойности се разминават с прогнозните, а все още високото ниво на безработица създава пречки пред по-стабилно и устойчиво възстановяване на икономическата активност отвъд Океана.
След като през предходните няколко месеца наблюдавахме ръст в нетната заетост в неселскостопанския сектор в САЩ, то предварителните прогнози за март също сочат продължаване на тази положителна тенденция със създаването на нови около 190 хиляди работни места за месеца. Ако станем свидетели на по-добри от очакваните данни обаче, това най-вероятно ще даде краткотраен възходящ импулс на долара както до края на тази седмица, така и в началото на следващата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване