03/30/11 18:47
(http://www.klassa.bg/)

Цената няма да е водеща при продажбата на холдинга

По-скоро социалните ангажименти, които поема купувачът, а не цената, ще бъдат определящи при продажбата на „Булгартабак холдинг“, заяви вчера по националното радио изпълнителният директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол Емил Караниколов. Според него претенциите на синдикатите забавят сделката с дружеството. В Агенцията са получени писма от КТ "Подкрепа" и КНСБ, в които се настоява в бъдещия приватизационен договор да има клаузи с твърди ангажименти за новия собственик, които да не подлежат на предоговаряне по никакъв начин.
Синдикатите настояват да се разпишат конкретни текстове, забраняващи съкращения на работници в продължение на две или три години след продажбата, както и да се фиксират конкретни количества тютюн, които предприятието да изкупува от производителите. С консултанта „Ситигруп“ мислим, с цел да създадем конкурентна среда, дали да не оставим възможност самият купувач да предложи за колко години какъв обем би изкупувал от българския тютюн“, заяви шефът на приватизационната агенция. Преценихме, че трябва да има баланс между цена и социални ангажименти, за да не изгоним самите инвеститори , допълни той. Караниколов очаква до три седмици да стане ясно по каква процедура ще се продава "Булгартабак холдинг" и какви точно ще са критериите за избор на бъдещия купувач. АПСК и консултантът избират дали компанията, в чиито активи са цигарените фабрики в София и Благоевград и тютюнопреработвателното предприятие в плевенското село Ясен, да се продава на търг или чрез конкурс в един или два етапа.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване