03/31/11 19:16
(http://www.klassa.bg/)

Депутатите изпълниха седмичната си програма за 7 часа

Депутатите завършиха в 11 часа вчера гласуваната в сряда програма за седмицата. Тя съдържаше общо 14 точки, вкл. обичайния петъчен парламентарен контрол. Сред останалите точки имаше 11 законопроекта, както и годишният отчет за дейността на комисията за защита на личните данни. Всичко това бе отметнато в две пленарни заседания с обща продължителност около 7 часа и половина.
В четвъртък с промени в Закона за частната охранителна дейност отпадна изискването гардовете да преминават изследване за психическа годност в специализирано медицинско заведение. Занапред ще е достатъчно представянето на стандартното медицинско свидетелство за постъпване на работа. Освен това охранители ще могат да стават и хора с основно образование.
Приет бе на първо четене и законопроектът за изменение и допълнение на Закона за защита на класифицираната информация, внесен от Синята коалиция. Според него отпада съществуващото задължение на съда за разглеждане на наказателни дела при закрити врата винаги когато по тях като доказателства се ползват данни, получени чрез СРС.
По-късно народният представител от Синята коалиция Лъчезар Тошев оттегли законопроекта си за промени в Наказателния кодекс, предлагащ санкции за поругаване на национално значими събития и символи. Текстовете предвиждаха глоба от 2000 до 10 000 лева например за лице, което отрича, оправдава или омаловажава експанзионистичния, завоевателен и диктаторски характер на комунистическите, национал-социалистическите и фашистките режими. Този законопроектът е бил отхвърлен от комисията по правни въпроси, образователната комисия, както и в становищата на Министерство на образованието и Министерство на правосъдието.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване