03/31/11 17:02
(http://www.klassa.bg/)

Масимилиано Алегри: Победата над "Интер" ни носи четири точки

Големите грандове на Италия „Милан“ и „Интер“ се сблъскват в дерби на Милано, което отдавна не е било толкова решаващо. „Росонерите“ водят в класирането с 2 точки пред градския съперник. Изходът от дербито може да реши много неща. Но треньорът на „Милан“ Масимилиано Алегри е много голям оптимист.
"Истината е, че ние имаме два резултата от три в дербито. Защото и равенството е в наша полза. Но, честно казано, победата над „Интер“ ще ни донесе не 3, а четири точки. Защото ще дръпнем с пет точки пред тях, но на „нерадзурите“ ще са им необходими шест, за да ни изпреварят. При равни показатели ще имаме предимство заради преките мачове", каза треньорът на „Милан“.
„Интер“ стопи много точки от преднината на „росонерите“. В последните 2 кръга отборът на Алегри загуби от „Палермо“ и завърши наравно с „Бари“. Това позволи на „Интер“ да е на 2 точки.
"Интер“ са оптимисти? Да, ама ние сме по-големи оптимисти от тях. Да, Ибра го няма. Но това е перфектният мач за Робиньо, Пато и Касано. С „Интер“ сме два големи отбора с различни характеристики", добави Алегри.
Преди големия сблъсък на Италия даде мнение и селекционерът на България Лотар Матеус, който е убеден, че „Интер“ ще победи „Милан“ в градското дерби в събота, което може да се окаже с решаващо значение за съдбата на Скудетото този сезон. 50-годишният Матеус, който бе футболист на „Интер“ от 1988 до 1992 година, не крие пристрастията си към "нерадзурите". "Аз съм истински интерист. Винаги се вълнувам, когато гледам мач на „Интер“. Кой ще спечели дербито? „Интер“, разбира се. Не казвам това като фен, а като треньор. Представянето на отбора в последно време е голямо предимство. Добрата форма на „Интер“ плаши противниците им. Опасно е да си прекалено уверен, но въпреки това мисля, че „Интер“ ще спечели дербито и ще грабне Скудетото", каза пред "Гадзета дело спорт" Матеус. Легендарният германец очаква камерунският нападател на „Интер“ Самуел Ето'о да покаже класата си в дербито. "Мисля, че Ето'о ще бъде решаващият фактор в мача. Той е голям шампион и винаги се раздава докрай за отбора. Удоволствие е да имаш в състава си човек като него", каза Матеус.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване