04/02/11 11:41

Пешеходен протест срещу скъпите горива ще се състои в неделя във Варна

Пешеходен поход срещу високите цени на бензина ще се проведе във Варна. Това съобщи Димо Димов, един от организаторите на протестите, които се проведоха до сега.  "Протестният пешеходен поход ще започне в неделя от 10.00 часа пред Фестивален и конгресен център във Варна, каза Димов. Каним всички варненци на една приятна пролетна разходка, която ще премине през целия център на града и ще спре на централния площад".

"Призоваваме както правителството, така и опозицията да се обединят и да вземат това важно национално решение, което касае всички граждани – намаляването на цените на горивата, каза друг от организаторите Ивелин Мутафчиев. Ние вече сме достатъчно зряло общество за да знаем, как да постигнем постигнем целите си", заяви Мутафчиев.

Миналата неделя колона от автомобили, участващи в протест срещу високите цени на горивата във Варна  блокира централните булеварди в града. В шествието участваха над 1000 души, повече от 500 коли и мотоциклетисти. В протеста участваха и таксиметрови шофьори.

Миналата неделя  неделя протестиращите не зареждаха гориво за малки суми, както направиха при първия си протест на 20 март, а блокираха работата на бензиностанцията на "Лукойл", която се намира в началото на магистрала "Хемус" по посока София.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване