04/03/11 06:51
(http://e-vestnik.bg/)

Майсторът на въжета

Според авторите на “Да не ти пука, давай напред!” (ИК “Ера”) Марк Томпсън и Бари Пърсъл животът е съставен от различни нишки. Всяка от тях трябва да бъде подхранвана, за да се образува здраво въже, по което се стига до върха. В книгата тези златни нишки са разгледани в осем дяла: обучение, кариера, богатство, творчество, здраве, връзки, семейство, духовност. Предлагаме откъс от изданието.

Потенциалът ви е безкраен, когато не спирате да се обучавате, да опитвате и да вярвате в себе си и в Златните си нишки. Целите ви може да са амбициозни, а амбициите ви зашеметяващи. Тази жажда, създадена от желанието да постигнете нещо, което ви тласка напред, ще ви отведе там, където искате да се озовете. Единственият човек, който може да създаде вашето Златно въже, сте вие самият. Използвайте щедро въображението си, защото притежавате силата да мислите и да създавате бъдещето си.

Не чакайте други да градят планове вместо вас, нито пък възможностите сами да почукат на вратата ви: ами ако изобщо не се появят? Парашутистите държат преди скок сами да подготвят парашутите си и вие като тях не се поддавайте на изкушението да оставяте съдбата си в ръцете на друг. Вие сте майсторът на въжета, от вас зависи да стегнете нишките на живота си, за да преобразите бъдещето си.

„Ако искате повече, бъдете повече. За да бъдете повече, трябва да правите повече“.

Всяко решение, което вземете, всяка забележителна идея, която ви хрумне, са като искрици в ума ви. Докато четете книгата, ще започнете да разпознавате тези искрици. Необходима е само една, за да пламне огън. Невероятно е, когато се замислите каква сила притежавате – тя е способна да промени живота ви само с решението да промените себе си.

Живеете най-добре, когато ви водят сърцето, главата и ръцете. Когато следвате повелите на сърцето, главата ви е високо вдигната, докато си вършите работата. Рръцете ви са щастливи, заети. Сърцето ви пее, докато крачите стремително напред. Тази книга ще ви научи как да накарате сърцето, главата и ръцете си да действат заедно. Това триединство е началото на завладяващо пътешествие, което ще ви донесе единствено удовлетворение. Вътрешната хармония, създадена от това единство, ще породи у вас дълбоки положителни чувства, ще ви донесе вдъхновение и находчивост във всяко начинание. Като овладеете личните си неповторими таланти, ще се почувствате свободни да се изявите без остатък пред света.

Също както при майстор на въжета, всеки нов ден ще бъде изпълнен с дейности. Трябва да посветите цялата си енергия и творчески умения на създаването на Златното въже, на което ще ви научи тази книга. Постоянството, характерът и качествата ви ще определят якостта на вашето Златно въже и височината, до която ще се изкачите. С честност, упорство, преданост и обич вие можете да създадете най-здравото въже.

Осигурете си летящ старт

Настройте се за нови преживявания и възможности и новосъздадената нагласа ще ви позволи да изстреляте живота си в желаната възходяща посока. Проучванията показват, че когато умът ви е стимулиран, мозъчните ви функции се подобряват с течение на времето.
Никога не подценявайте силата на ума си. Той функционира благодарение на милиарди неврони – мозъчните клетки общуват една с друга, образуват връзки и мрежи. Тези връзки и мрежи се оформят и развиват в зависимост от онова, което преживявате. Учените наричат това пластичност, от гръцката дума „оформям“.

Живият материал или се развива, или умира; няма „средно положение“. Умът ви може да създава нови неврони до деня, в който умрете – така че никога не е прекалено късно да го развиете. Като майстор на въжета, трябва да се уверите, че умът ви действа. Жадувате ли за наука и ...

Публикувана на 04/03/11 06:51 http://e-vestnik.bg/11438/maystorat-na-vazheta/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване