04/03/11 15:36
(http://www.klassa.bg/)

Пролетно вдъхновение идва от Милано

Всеки изкушен трябва да има предвид, че за да прекара незабравими дни, е добре да отседне в центъра на града. Така ще може да се прибира по няколко пъти на ден и да сменя тоалетите си, преди да отиде на ревютата. Освен това ще конкурира дамите от модния елит, а многобройните фотографи няма да го засекат два пъти с една и съща визия. Туровете из прословутите милански бутици също са задължителна част от приключението, така че трябва да се подсигурят и големи куфари, които да поберат трофеите на шопинг треската.
Програмата за представянето на есенно-зимните колекции обикновено се анонсира точно в центъра на града, до катедралата на площад „Дуомо”. Видеостени излъчват на живо от ревютата, а папараците се суетят около гостите и правят атмосферата още по-тържествена, подобно на филмова премиера. Навсякъде се виждат примигващи светкавици и хора, които позират. Най-известните модни къщи показват моделите си пред отбраните ценители. Едно от най-впечатляващите дефилета е това на Gucci.
Актуалната в момента носталгия по 70-те е изразена чрез подкъсени вълнени палта, комбинирани с разкроени панталони и шапки с пера. Според най-новите тенденции следващата зима ще бъде още по-екстравагантна, с кожени палта в пурпурно, лилаво, тюркоазено и оранжево. Най-голямата новина от ревюто на Max Mara безспорно е присъствието на Кейти Холмс, съпруга на Том Круз. Тя лично подкрепя любимата си модна къща, тъй като Max Mara наскоро награди актрисата с приза си Face of the Future. Moschino Cheap and Chic, известни със закачливите си шоута, изненадват публиката със сценични декори с огромни макети на катедралата в Милано, червените телефонни будки на Лондон, Айфеловата кула и Статуята на свободата – забележителности от четирите модни столици.
Колекциите на Furla представят шикозни чанти в меки кафяви и бежови тонове, подходящи за зимата. Пластмасата също присъства като материал в неустоимите „бон-бон” чантички, предназначени за по-младите. Just Cavalli отново показва модели от деним, материалът чието задължително присъствие е запазена територия за марката. Колекцията включва широки гащеризони, мини и макси рокли в смели принтове. Roberto Cavalli, другата линия на италианския дизайнер, предизвиква феновете с украсени с блестящи елементи панталони, подплатени с шифон, плисирани ризи с питонов принт и прилепнали черни панталони със златисти ресни. Giorgio Armani, италианският крал на стила, представя ненадминати по елегантност визии. Панталоните за следващия сезон са до глезена и разкриват осеяни с блестящи камъни високи обувки. Светлорозовите или черни копринени палта грациозно се разширяват в долния си край. И ако искате да видите и истински звезди – това са мястото и времето – самата Тина Търнър е гост на ревюто на Armani.


... и още в априлския брой:

  > Най-ярките тенденции за сезона есен-зима 2011/2012
  > Модeн стил от Африка
  > На екзотично сафари в Черния континент
  > facebook – едно необходимо зло
  > Сексът е мъртъв, да живее сексът!
  > Как най-лесно да открием пътя към щастието
  > „Златните пропорции” на естетиката или как изкуството завладява живота
  > „Вкусни” пролетни аромати, нежни грижи за кожата, акценти в пролетния грим
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване