04/04/11 16:56
(http://www.klassa.bg/)

Time Warner Cable с още канали за iPad приложението

Time Warner Cable Inc обяви, че добавя 17 нови канала в TWCableTV™, която ще предава на живо за iPad таблети. С добавянето на трите канала на Тед Търнър общият брой на програми, които са адаптирани за приложения, включително FX, MTV и Discovery, става 40.
Като нова демонстрация на потенциала си американската национална телевизионна компания за кабелна телевизия, която оперира в 28 щата - Time Warner Cable, добави канали като ESPN News, QVC и CSPAN, като видеопродуктите и програмите на телевизионните канали да бъдат гледани на живо от абонатите с широколентов интернет достъп чрез iPad, но само в домовете им. Компанията обяви, че планира да добави канали като Bloomberg News, Sprout и Hallmark Movie до дни, а мрежата на Тед Търнър заяви, че има решение TNT, Cartoon Network и TruTV да се присъединят към пакета от канали. 24-часовият новинарски канал Си Ен Ен вече е достъпен чрез приложенията, като съвсем скоро ще бъде добавен и TBS.
Първата крачка от намеренията на кабелната компания да доставя съдържание, достъпно чрез iPad на своите абонати, предизвика остри конфликти и спорове сред тв индустрията за правата на съдържанието, доколкото медийни компании се опитват да пренастроят своите бизнес модели, за да постигнат ръст на онлайн, видео, мобилните и цифровите технологии.
Чрез предоставянето на повече канали за приложения световният медиен конгломерат Тime Warner се фокусира в нова посока на развитието си, за разлика от своите конкуренти Fox Cable Networks на News Corp, Viacom Inc, Discovery Communications Inc и Scripps Networks Interactive Inc.
Тези компании поискаха да бъде премахнато тяхното съдържание от мобилната платформа, съзирайки по-големите възможности за високи компенсации за кабелните компании от права за разпространение чрез нови устройства. Те също така се опасяват, че съдържанието, разпространявано чрез приложението, може да навреди на рекламния бизнес заради забавянето на начина и методологията за измерване на мобилната аудитория.
Междувременно главният изпълнителен директор на Time Warner - Джеф Бевкес, публично призова индустрията за обезпечаване на достъпност в интернет на тв канали, както и за абонатите на мобилни устройства, като заложат на модела за абонамент в областта на цифровите медии.
Новината идва ден след като Time Warner Cable Inc отдаде дузина канали на концесия на други големи оператори, които поставиха под съмнение правото на кабелната компания да разпространява тяхното съдържание чрез устройства на Apple Inc.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване