04/04/11 18:01
(http://www.klassa.bg/)

Гриша Ганчев дава по 5000 лева при победа над "Левски"

Финансовият благодетел на „Литекс“ Гриша Ганчев ще развърже кесията, при положение че шампионите отстранят „Левски“ в предстоящия 1/4-финален мач за Купата на България. Срещата е утре, от 18,00 часа в Ловеч и се играе само един мач, а победителят се класира за полуфиналите на надпреварата. Двубоят ще бъде предаван пряко и по bTV Action. Собственикът на „оранжевите“ е обещал завишена финансова инжекция на играчите от по 5000 лева при победа над „сините“. Това е станало преди гостуването на „Академик“ в София. Обещаната сума от страна на Ганчев не е изненада, който често обещава огромни суми на поопечените си преди мачове срещу „Левски“ и ЦСКА.
Според осведомени през есента той даде по 4000 лв. на играчите си за победното 2:1 срещу „сините“ в първенството, с което „Литекс“ се изкачи на първо място в "А" група.
Същевременно и от „Левски“ поставят всичко на карта за мача с „Литекс“. Собственикът Тодор Батков е обещал пред треньорското ръководство и футболистите при победа в Ловеч да изчисти висящите заплати, но и да даде допълнителни премии. Адвокатът държал „Левски“ в никакъв случай да не остава без трофей навръх планираната от него 100-годишнина на клуба и затова искал да надъха отбора на 100 процента за победа в Ловеч.
Същевременно сериозни руски мениджъри ще посетят сблъсъка между „Литекс“ и „Левски“. Те ще наблюдават Гара Дембеле, който попадаше в трансферните планове на „Локомотив“ (Москва). Освен това искат да се запознаят на място и с качествата на Дока и Николай Бодуров, които ще се завърнат в игра.
Отборът на ЦСКА пък ще излезе с чисти глави срещу „Черно море“ в двубоя от турнира за Купата на България, който ще се проведе днес от 18:00 часа. Това каза старши треньорът на „армейците” Милен Радуканов вчера, преди тимът да отиде на лагер. „Няма да мислим за няколко мача напред. Всички сили сега са насочени към срещата с „Черно море“. Целта ни е сега да стигнем полуфиналите на турнира. Трябва да излезем с чисти глави, без никакви излишни емоции и да надиграем съперника. Уважаваме противника, на самия мач ще се види кой треньор как ще подходи. Настина се надявам ние да сме победители. Трофеите винаги са важни за ЦСКА. Ще се борим както за титлата в първенството, въпреки че „Литекс“ е много напред, така и за Купата на България. Реално можем да я спечелим. Отборът трябва да свикне да побеждава”, каза Радуканов. Единствено нападателят Мишел Платини е с контузия за предстоящия мач срещу „моряците“. В тима от Варна се завръщат Росен Колев и Адемар Жуниор. Първият се възстанови от травма и бе вдигнат на пожар за днешния двубой, тъй като вероятно ще замести наказания Дяков, а Адемар се завръща след изтърпяно наказание.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване