04/04/11 18:13
(http://www.klassa.bg/)

ДСБ е против референдум за АЕЦ „Белене“

ДСБ е категорично против идеята на президента Георги Първанов да бъде произведен референдум за АЕЦ "Белене" едновременно с президентските и с местните избори през есента. Това обяви вчера лидерът на партията Иван Костов. По думите му тези избори са сложни - едновременно и национални, и местни. Затова да се задават въпроси за АЕЦ "Белене" би било абсолютно несъстоятелно. Освен това до есента Европейската комисия нямало да е готова с новите изисквания за ядрена безопасност, а страната – с разчети с колко още те ще оскъпят централата. Според заместник-председателя на ДСБ Иван Иванов президентът иска да задвижи проекта „Белене“, преди да изтече мандатът му.
Нека премиерът и министърът на енергетиката да изнесат пълната информация за хода на преговорите, които се водят с руската страна за изграждането на АЕЦ „Белене“, настоя Иван Костов. Според ДСБ само ако разговорите и договореностите са явни, ще има доказателства за това, че се защитават националните интереси на България.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване