04/04/11 18:17
(http://www.klassa.bg/)

Изминаха седем години от трагедията в р. Лим

Изминаха 7 години от трагедията в река Лим, в която загинаха 12 деца. По този повод вчера в родния град на децата – Свищов, имаше възпоменание.
На 4 април 2004 година 34 ученици и 16 възрастни се прибират от екскурзия в Дубровник. По-голямата част от децата са били възпитаници на училище “Николай Кантаров” в Свищов. На завой на планински път шофьорът изгубва контрол над автобуса, с който са пътували децата, и той пада в коритото на река Лим при сръбското село Гостун. 12-те деца, които загиват са - Александра (17 г.), Антоана (13 г.), Антония (14 г.), Боряна (11 г.), Валентин (14 г.), Виктор (14 г.), Глория(11 г.), Женя (11 г.), Лора (14 г.), Светослава (12 г.), Светослав (15 г.) и Юлиян (18 г.) След трагедията шофьорът на автобуса Илия Измирлиев излежава 4-годишна присъда, а ученическите екскурзии през нощта са забранени. Родителите на загиналите деца учредяват фондацията „Ангели от Лим“ и всяка година през април организират Дни на „Ангелите от Лим“. На мястото на катастрофата е издигнат мемориал в памет на децата, който представлява пречупени ангелски криле.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване