04/04/11 18:26
(http://www.klassa.bg/)

Над 500 000 лв. повече са приходите от разрешителни за строеж

Над 500 000 лв. повече в сравнение с периода януари-март 2010 г. са приходите от разрешителните за строеж в Столична община за първите три месеца на годината, което говори, че има раздвижване на имотния пазар. Приходите от сделки с недвижимо имущество надвишават 300 000 хил. лв. Тези цифри изнесе кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на форума „Банки, инвестиции, пари“, на който „Класа“ е медиен партньор. По думите на градоначалника, въпреки че инвестициите намаляха през 2010 г., самият факт, че продължават да бъдат насочвани към столицата, говори за това, че когато се работи и когато се работи с партньори, резултатите не закъсняват.
„Привлякохме около 70% от чуждестранните инвестиции за страната, като относителният дял на София в икономиката е около 30% от БВП", коментира още Фандъкова. Тя подчерта, че основен приоритет на столицата е развитието на инфраструктурата. Над 30 компании работят само по най-големия проект в сферата – столичното метро, където са открити над 3500 работни места. Следващия месец ще започне работа и по кръстовището на две нива в София. Над 300 млн. лв. ще се вложат във финансиране на европейски проекти през годината в общината, чийто общ бюджет възлиза на 1,2 млрд. лв. Около 3 млрд. лв. са разплатени вече по оперативните програми, припомни от своя страна министърът по управление на еврофондовете Томислав Дончев. Но докато през 2010 г. са усвоени едва 10% от европарите за България, през 2011 г. ще бъдат усвоени поне 20%, а през 2012 г. плащанията ще достигнат 30-40%, обеща Дончев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване