04/04/11 09:55
(http://www.klassa.bg/)

Проучване в Япония показва, че очакванията на бизнеса се влошават

/BBC/
Големите производители в Япония очакват условията в страната да се влошат през следващите три месеца, според изследване на индекса Танкан, изготвян от японската централна банка. Все пак спадът в настроенията на бизнеса не е толкова голям, колкото мнозина предвиждаха.
Земетресението и вълните цунами, които удариха Япония на 11 март доведоха до продължителни спирания на тока и ядрена криза.
Резултатите от проучването на Танкан за тримесечието се използват за определяне на паричната политика на Япония. Индексът на бизнес настроенията за юни тази година е минус 2, което показва, че големите производители са песимистични. Някои положителни данни показват, че секторът се подобрява.

Дали резултатите са точни?
Централната банка на Япония публикува за пръв път отделни цифри на индекса за месец март, за да отрази настроенията преди и след земетресението.
В периода след земетресението, индексът за очакванията на големите производители беше плюс 6, също толкова, колкото общият резултат от изследването към 1 април.

"Положителната стойност за март ми се струва малко странна и ми е трудно да повярвам", заяви Коичи Огава от Daiwa SB Investments."Чудя се, дали въздействието на бедствието наистина е намерило отражение в резултата ".

Някои анализатори считат, че резултатите от изследването са подвеждащи.
"Много компании все още не са в състояние напълно да оценят срива вследствие на земетресението и последвалата ядрена криза", заяви Ясуо Ямамото от изследователския институт Mizuho.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване