04/04/11 18:11
(http://www.klassa.bg/)

Цецка Цачева била жената, обсъждана от ГЕРБ за „Дондуков“ 2

Председателката на Народното събрание Цецка Цачева била дамата, която се обсъжда като евентуален кандидат-президент от ГЕРБ, съобщи вчера сайтът BNews , като се позова на „близки до управляващите среди“. Както „Класа“ вече съобщи, в неделя заместник-председателят на партията и шеф на предизборния щаб Цветан Цветанов обяви, че в ГЕРБ обсъждат мъж и жена за евентуални номинации за държавен глава. Източниците на BNews са потвърдили, че сред обсъжданите дами за държавен глава е и кметицата на столицата Йорданка Фандъкова. Кандидатурата на Цачева обаче засега натежавала заради мъжкото й поведение начело на парламента.
"Цецка е войник, тя наложи дисциплина, справи се бързо и със сигурност ще е добър президент", коментирали неофициално нейни съпартийци, подкрепящи кандидатурата й. Според тях сред плюсовете на Цачева било и обстоятелството, че тя се ползва с изключителното доверие на Бойко Борисов, който често я използвал като посредник в трудни ситуации.
Засега не е ясно дали самата Цачева ще се съгласи да влезе в президентската надпревара. Кандидатът на ГЕРБ ще бъде обявен най-рано през юни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване