04/05/11 18:01
(http://www.klassa.bg/)

Бунтовниците започват да изнасят петрол

Петролен танкер, който се очакваше да пристигне в контролирания от бунтовниците либийски терминал Марса ел Харига край Тобрук вчера, ще бъде натоварен и изпратен за износ за първи път от близо три седмици насам, съобщи АП, позовавайки се на данни на Lloyd’s.
Допреди началото на кризата Либия изнасяше 1,6 милиона барела дневно. От Lloyd’s обявиха вчера, че танкерът „Екватор“, който побира 1 млн. барела суров петрол, се намира в Порт Саид в Египет и ще пристигне на либийското пристанище по-късно през деня. Танкерът се очаква след това да замине за Катар, а петролът да бъде доставен в Италия и Франция.
Либийската национална телевизия показа кадри на живо, на които либийският лидер Муамар Кадафи поздравява привържениците си от автомобил пред резиденцията му в Триполи, предаде Ей Би Си. Това е първата поява на полковника от седмици.
Трима българи се евакуираха от Либия с украинския десантен кораб „Константин Олшански”, съобщи говорителят на МВнР Весела Чернева пред „Фокус“. Двама от сънародниците ни ще отпътуват от Малта, където спря корабът, директно за България, а третият ще продължи до Украйна.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване