04/05/11 17:25
(http://www.klassa.bg/)

Медведев уволни още 10 генерали

Руският президент Дмитрий Медведев уволни десет генерали от МВР и няколко регионални ръководители на полицията, съобщи Лента.ру. Сред отстранените са и ръководителите на полицейските академии и юридическите факултети към университетите. Причината за отстраняването им е започналата реформа в МВР и необходимостта от нов имидж на институциите, които често са обвинявани в корупция. Досега са освободени общо 30 генерали. До 1 юни от системата ще си тръгнат още високопоставени военни. Трябва да останат 340 генерали от 427, колкото са в момента.
От Медведев дойде предложението руската милиция да бъде преименувана на полиция и да започне модернизация на системата. Президентът внесе в Държавната дума няколко законопроекта, посветени на усъвършенстването на работата на дознателите и реда за израстване в органите на реда и сигурността. Освен това държавният глава поиска по-сурови присъди в Наказателния кодекс за хора от правоохранителните органи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване