04/05/11 18:21
(http://www.klassa.bg/)

Предлагат въвеждането на минимална часова ставка

„Крайно време е да престанем да говорим за минимална работна заплата, а да говорим за минимална часова ставка“, заяви вчера депутатът от ГЕРБ и председател на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова. Според нея законодателите трябва да дадат възможност чрез промени в Кодекса на труда за едно по-гъвкаво работно време, за една по-гъвкава работна сила, която работодателите да могат да я наемат почасово. Стоянова смята, че сега е моментът да започнат дебатите за преход от минимална работна заплата към почасова ставка.
Всички предложения за повишаване на минималната работна заплата, за повишаване на пенсиите са много добри, но за да се случат, средствата за това трябва да дойдат от работещите, от данъците на работещите, коментира още Менда Стоянова. По думите й, трябва първо да помислим да се увеличат работните места, да се увеличи броят на работещите, за да има повече отчисления, за да могат тези, които не участват в икономиката, да получат добавка и повишение.
Стоянова изтъкна, че правителството на ГЕРБ продължава да предприема мерки за увеличаване на работните места - ниски данъци с цел добра инвестиционна среда, финансова стабилност, прозрачност и устойчивост на публичните финанси, минимални разходи и минимални изземвания от печалбите и от доходите на работещите.
Валентин Николов от ПГ на ГЕРБ добави, че социалистите винаги искат да харчат, но в обстановката, в която се намира страната, десните сили трябва да спестяват.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване