04/05/11 18:20
(http://www.klassa.bg/)

Станишев посочи задача - спечелването на изборите

Най-голямата национална задача е ГЕРБ да не спечели президентските избори, а да ги спечели кандидат, издигнат и подкрепен от БСП. Това каза вчера лидерът на БСП Сергей Станишев след заседанието на Изпълнителното бюро. По думите му, кандидатът, подкрепен от БСП, трябва да има мостове, симпатии, да говори достатъчно на хората, които не са симпатизанти на БСП, но не приемат ГЕРБ. Задача минимум е явяването на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ.
На заседание на Националния съвет на БСП на 9 април ще бъде даден старт и политическа рамка на номинациите на възможни кандидатури за президент от
структурите на партията, като този процес ще продължи на конференции през май и юни. В събота ще бъдат обсъдени и управленските проекти на БСП в областта на здравеопазването и социалната политика.
Ако БСП поеме управлението, поема и ангажимента да се намали безработицата до 8 процента, обяви депутатът от левицата Корнелия Нинова. Тя допълни, че социалистите се ангажират още минималната работна заплата да бъде фиксирана на 50% от средната, да се увеличи максималният осигурителен доход, а пенсиите ежегодно да се осъвременяват от 1 януари.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване