04/06/11 18:43
(http://www.klassa.bg/)

Още два плажа останаха без концесионери

Договорите за концесиониране на два плажа са едностранно прекратени с решение на Министерския съвет, съобщиха от пресцентъра. Прекратено е едностранно споразумението за плаж „Поморие-юг”, община Бургас, и е отказано продължаването на концесия на плаж „Иканталъка I” в община Каварна. Причината е неплащане на концесионно възнаграждение, както и неизпълнение на други клаузи от договорите. Фирмите нарушителки са АХРА и „Титан спорт”, с правоприемник фирма „Транскомерс-98“.
На регионалния министър Росен Плевнелиев е възложено да започне събирането на дължимите такси и възнаграждения в полза на държавата по съдебен ред, решиха още министрите. Освен това от регионалното ведомство трябва да предприемат и необходимите действия за връщането на обектите обратно на държавата в 30-дневен срок. По-късно плажните ивици ще бъдат отдадени чрез търг под наем или отново на концесия. В края на миналия месец бяха прекратени концесиите на плажовете "Кранево-централен" и "Бяла Карадере", които се стопанисваха от собственика на ЦСКА "Титан чистота", както и на терен, концесиониран от "Онтайм дистрибюшън енд лоджистикс" .
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване