04/06/11 18:29
(http://www.klassa.bg/)

Пламен Марков обвини Боби Михайлов в некомпетентност

Бившият старши треньор на националния отбор Пламен Марков отново обвини Борислав Михайлов и ръководството на БФС в некомпетентност. Легендарният халф на ЦСКА пред bTV изрази недоволство от управниците на "Иван Асен" 26 и заяви, че футболът в България има нужда от спешни промени.
"Вярно е, че треньорите имат основна роля, футболистите също, но не може ръководствата да си измиват ръцете само с треньорите. Според тях само ние сме виновни за провала на българския футбол. Трябва да има бази, които да се поддържат от съответната институция. В целия процес трябва да участват всички. Очевидно не сме виновни само ние и резултатите са едни и същи. За последните шест години в националния отбор се смениха шестима треньори и резултат пак няма. Не може със смяна на треньорите да бъдат оправдавани проблемите на целия футбол. Правителството не е виновно за това. Вина имаме ние, хората, които работим в тази сфера. Ние сме тези, които трябва да вземат мерки. Футболът ни се нуждае от реформи. Настоящото ръководство на БФС трябва да се замисли. От 4-5 години са на власт и нищо не се променя в положителна насока", коментира Марков пред bTV.
Специалистът от Севлиево говори и за неустойките, които БФС му дължи след уволнението от националния отбор. "Българските треньори сключват договори по Кодекса на труда и трябва да бъдат отстранявани с един месец предизвестие. Защо изобщо се подписват договори, след като непрестанно ни сменят? Борислав Михайлов ми дължи неустойки", продължи с критиките си притежаващият френска треньорска диплома специалист.
По повод "черното тото" Марков обяви, че трябва да има наказателни мерки, тъй като по този начин се обезценява ролята и на играчи, и на треньори. "До мен достига информация, че вече започват залагания и на мачове на ДЮШ. Много искам да има наказателни мерки. Аз не мога да не взимам отношение по тези въпроси. С това черно тото професията на треньора се обезцени", завърши петкратният първенец на България с ЦСКА.
Повече от сензационно пък „Пирин“ (Благоевград) победи с 1:2 на „Лаута“ домакините от „Локомотив“ (Пд). Любопитно е, че след безлично нулево равенство през първото полувреме в 48-ата минута Пламен Крачунов откри резултата. В 73-тата минута обаче Иван Цветков възстанови равенството. В края на на мача обаче Руслан Иванов след контраатака разби мечтите на домакините да направят нещо значимо в турнира за Купата на България, в чийто редици игра до 65-ата минута Базил де Карвальо. За последно той игра на "Лаута" през ноември, когато вкара за победата с 2:0 срещу „Черноморец".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване