04/07/11 17:26
(http://www.klassa.bg/)

ГЕРБ предлага за шеф на ЦИК съдия Красимира Медарова

От ГЕРБ предлагат за председател на Централната избирателна комисия (ЦИК) Красимира Медарова, която в момента е съдия в Софийския апелативен съд, съобщиха от пресцентъра на партията. В съобщение до медиите от партията посочват още девет свои предложения. За заместник-председател се предлага варненският адвокат Мая Андреева.
Предложенията на ГЕРБ за членове на ЦИК включват досегашния член на ЦИКМИ Анна Колушева-Манахова, Бисер Троянов – участвал във всички избирателни комисии за всички избори от 2001 до 2009 година, съдията в СГС Валентин Бойкинов, доц. Гергана Маринова, която работи в Института за държавата и правото на БАН, Емануил Христов, който работи в областта на програмирането и информационните технологии, преподавателя по математическа статистика в НБУ проф. Красимир Калинов, Мариана Христова, която е била в избирателните комисии за област Ямбол приз изборите от 2005 и 2006 г. Десетият предложен член на комисията е адвокатът Паскал Бояджийски, който е работил и в Българското сдружение за честни избори и граждански права.
Както вече бе съобщено, на 12 април президентът Георги Първанов свиква консултации с парламентарните партии за назначаване на ЦИК. Комисията, според приетия през декември Изборен кодекс, е постоянно действаща за всички видове избори и се назначава с указ на президента за срок от пет години. В нея представители ще имат всички партии или коалиции с парламентарна група или представители в Европейския парламент. Председателят се назначава по предложение на най-голямата парламентарна група.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване