04/11/11 17:54
(http://www.klassa.bg/)

Красимир Спасов възкресява "Както ви харесва"

“Както ви харесва“ - най-играната постановка в българския театър за последните 50 години, отново се връща на сцената. Красимир Спасов възкресява гениалната творба на Шекспир, чиято премиера ще бъде на 15 април. В спектакъла участват Мирослав Косев, Илиан Марков, Иван Радоев, Иван Ласкин, Йоана Буковска. Звездният състав обещава празнично настроение и много изненади. А Дони пък създаде специално за „Както ви харесва“ искрящата песен „Напролет“, която вече се върти по БГ Радио в изпълнение на автора заедно със съпругата му Нети. Преди броени дни двамата станаха за първи път родители, песента „Напролет“ се явява може би най-хубавият подарък за малката им дъщеря. Актьорите в спектакъла изпълняват и още пет песни, написани от Дони за пиесата. Хореографията и сценичният бой са поверени на Александър Илиев (гост), танците - на Ана Дончева (гост).
По повод на спектакъла режисьорът казва: "Шекспир няма никакви илюзии, дори илюзията, че може да се живее без илюзии, но между мрачния пролог в "Както ви харесва" и фалшиво-идиличния му епилог се намира Арденската гора - най-Шекспировата и най-лудата от всички негови гори.
Чрез бягството на угнетените млади Шекспир ни повежда към Арденската гора, за да ни покаже, че макар и илюзия, в тази гора може да се случат възжеланата свободност на духа, спонтанните пориви на любовните чувства, шеметната гонитба на извечната любовно-еротична игра, да се случи младостта - един малък и така необходим отдих от "света, който е полудял", споделя Красимир Спасов.
“Както ви харесва“ е пиеса за любовта и свободата. Тя показва колко важно е да изживееш младостта си, защото тя ти е дадена само веднъж,. Смисълът на човешкия живот е да вземеш всичко, което ти се палага, но и да дадеш от себе си.
„Както ви харесва“ ще звучи от сцената във великолепния превод на Валери Петров. Дори само заради това си струва спектакълът да се види и да се чуе – виртуозният преводач на Шекспир довежда до българския зрител словото на гения по възможно най-добрия начин.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване