04/12/11 17:23
(http://www.klassa.bg/)

Дилма Русеф сключи в Китай 20 споразумения

Бразилската компания за производство на самолети Embraer ще продаде на Китай 35 самолета E190 за 1,4 млрд. долара, съобщи в. “Жорнал ду Бразил”.
Сделката бе подписана след разговорите на президента Дилма Русеф с китайския й колега Ху Цзинтао. Русеф е на 6-дневна визита в Китай заедно с 300 политици и бизнесмени. Обсъжда се и възможността Embraer да произвежда луксозни бизнес самолети Legacy в китайския си джойнт венчър в Харбин.
Досега Бразилия изнасяше в Китай предимно желязна руда, соя, петрол и целулоза, като за миналата година обемът на двустранната търговия бе 56,4 млрд. евро. Амбицията на Русеф е да разшири износа, предлагайки автомобили и сътрудничество при производство на космически спътници.
Наскоро Китай изпревари САЩ и Испания като най-голям търговски партньор на Бразилия и в момента азиатската страна е най-големият източник на чуждестранни инвестиции за бразилската икономика.
На 14 април Дилма Русеф ще участва в третата среща на върха на групата БРИК в курорта Саня на остров Хайнан.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване