04/12/11 18:08
(http://www.klassa.bg/)

Модернизираме три фрегати на ВМС

До 2014 година ще бъдат модернизирани три фрегати на Военноморските сили. Това съобщи вчера министърът на отбраната Аню Ангелов във Варна. По думите му евентуално ще бъдат предприети стъпки и за осигуряване на възможност за кацане на хеликоптери на корабите.
Той посочи, че има разработен план за подобряване техническото състояние на армията. Пак до края на 2014 година се очаква от състава на ВМС да бъдат изведени освен подводницата, няколко ракетни катера и миночистачи.
Ангелов отбеляза, че фрегатата "Дръзки" ще замине за участие в мисията на НАТО в Либия след Великден, като друго участие на България засега не се предвижда.
Министърът на отбраната беше във Варна за международната конференция "Повишаване на военноморската сигурност в региона на Черно море - сътрудничество и способности", която се проведе в комплекса „Златни пясъци". Във форума участваха представители на Европейската комисия, НАТО, Военноморските сили на Румъния, Турция и България. Сред темите на дискусиите бяха визията на Евросъюза за военноморската сигурност, военноморските операции и безопасност, модернизация и междуинституционално сътрудничество.
Междувременно правителствената информационна служба съобщи, че на днешното си заседание Министерският съвет ще разгледа и приеме националната отбранителна стратегия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване