04/12/11 17:21
(http://www.klassa.bg/)

"Черноморец" въстана срещу БФС за изтеглянето на мача с "Литекс"

Изпълнителният директор на "Черноморец" Джан Пиеро Персикети се противопостави на решението на БФС да изтегли двубоя срещу "Литекс" с три дни. Италианецът е категоричен, че бургаският клуб не е съгласен срещата да се състои в петък. По програма двубоят трябваше да се играе на 18 април (понеделник), но бе изместена за 15 април (петък) заради мача на “оранжевите” от турнира за Купата на България с ЦСКА, който ще се играе на 20 април (сряда).
Джан Пиеро Персикети изпрати писмо до БФС, в което заявява, че клубът не е дал съгласието си за промяната. Още по-скандалното е, че от футболната централа не са попитали ръководството на „Черноморец“ дали мачът може да се играе 3 дни по-рано. “Считам за изключително некоректно спрямо представлявания от мен клуб да установява от средствата за масова информация за готвена промяна в спортния календар. Такава промяна е изцяло в ущърб на футболния ни клуб”, пише в писмото. От бургаския клуб уточняват, че са ощетени от това решение и имат по-малко дни за подготовка от съперника. Футболистите на Георги Василев гостуваха на „Сливен“ в понеделник и завършиха при нулево равенство. От своя страна „Литекс“ прие ЦСКА в неделя, а мачът завърши при същия резултат.
„Спортно-техническата комисия да вземе под внимание становището на нашия клуб и да не допуска промяна в определената дата 18 април 2011 г. на срещата между „Черноморец“ и „Литекс“. Искрено се надявам, че СТК на БФС няма да дискриминира и да постави в неравностойно положение представлявания от мен футболен клуб”, завършва писмото Джан Пиеро Персикети.
Същевременно ръководството на „Литекс“ започна поредния мащабен ремонт на градския стадион в Ловеч. Само ден след дербито с ЦСКА стартира реконструкцията на сектор "В", като вече се демонтират седалките. По този начин собственикът на клуба Гриша Ганчев изпълни обещанието си да инвестира още 4 милиона лева за обновяване на съоръжението. Сектор "В" ще стане аналогичен на вече изградените нови "Б" и "Г", като ще бъде покрит с козирка. Освен това се предвиждат още подобрения на стадиона, най-вече в полза на запалянковците. Ще бъдат изградени ресторанти и фен зони. Ремонтът трябва да приключи за началото на новата еврокампания на "оранжевите". Стадионът в Ловеч ще отговаря на всички изисквания на УЕФА и ще може да приема мачове от груповата фаза на Шампионската лига. Капацитетът на съоръжението ще стане за около 10 хиляди зрители, в момента е за 7000.
С глоба и забрана за посещение на футболни мачове са наказани двамата футболни фенове, задържани за 24 ч по време на мача „Миньор“ - „Левски“. Това съобщи регионалният говорител на МВР-Перник Венцислав Алексов.
Пернишкият районен съд е наложил глоба в размер на 350 лв. и забрана за посещение на футболни срещи в страната и чужбина за срок от една година на 20-годишния перничанин Г.П. Криминално проявеният младеж бе задържан преди срещата заради опит да влезе на стадиона в явно нетрезво състояние. Глоба от 300 лв. и забрана за една година да посещава футболни мачове в страната и чужбина е наложена на перничанина Е.В. (26 г.), изведен в края на първото полувреме от стадиона за непристойно поведение.
Съдебните решения са окончателни и не подлежат на обжалване. Директорът на ОД на МВР-Перник комисар Валентин Димитров има своя версия за бомбичките, които привържениците на „Левски“ са внесли на стадиона по време на мача с „Миньор“ в неделя. "Вероятно те са увивали бомбички около тестисите си", предположи Димитров, защото по думите му само там органите на реда не са проверявали преди двубоя на Стадиона на мира. Той беше категоричен, че "сините" привърженици, които са нарушавали реда по време на двубоя, ще бъдат предадени на прокуратурата. По думите му в момента се прави преглед на записите от футболната среща.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване