04/13/11 17:49
(http://www.klassa.bg/)

Обучават служители от Агенцията по вписванията

Правосъдното министерство планира допълнително обучение на служителите в Агенцията по вписванията с цел преодоляване на възможностите за противоречива практика. Това съобщиха вчера от ведомството. Също така хората на Маргарита Попова обмислят и технически промени в информационния продукт, обслужващ регистърното производство. Те са налагат, за да се преодолее възможността за противоречива практика в агенцията, установена при проверка на Инспектората на министъра на правосъдието.
Проверката беше назначена от министър Попова по повод избухналия скандал около промените в собствеността на "Медийна група България холдинг", издаваща вестниците "Труд", "24 часа" и "168 часа", обясниха от ведомството. Инспекторите установили противоречива практика в регистрацията на фирми и че вписването на данни за размера на дяловете на съдружници в регистъра нарушава разпоредбите на Търговския закон.
От министерството уточниха, че попълването на тази информация в поле 19 "Съдружници" се правело на базата на Наредба №1 от 14 февруари 2007 г. за водене, съхраняване и достъп до Търговския регистър. Според инспектората обаче това "създава предпоставки за вписване на обстоятелство, неподлежащо на вписване в Търговския регистър, и е основа за противоречива практика на длъжностните лица по регистрацията".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване