04/14/11 17:39
(http://www.klassa.bg/)

Медведев обмисля да отстрани Сергей Лавров?

Президентът на Русия Дмитрий Медведев обмисля да уволни министъра на външните работи Сергей Лавров, твърди вестник „Аргументи и факти“. Според изданието недоволството на президента растяло и се е изострило на фона на събитията в Африка и Близкия изток. Искането за отстраняване на Лавров повдигнал Вашингтон практически веднага, след като Медведев станал президент. В частност държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън била помолила новия руски държавен глава да смени външния министър, тъй като той се явява проводник на твърдата руска политика както в бившите съветски републики, така и в други региони на света.
Според вестника повод за недоволството в последно време били някои изявления на Сергей Лавров за ситуацията в Либия и Кот д'Ивоар, които се разминавали с думите на самия президент и обкръжението му. В статията обаче не са посочени конкретни изказвания. По-рано „Аргументи и факти“ „уволни“ министъра на отбраната Анатолий Сердюков и „размени“ бившия шеф на ЮКОС за „оръжейния барон“ Виктор Бут, коментира Нюзру.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване