04/15/11 15:19
(http://www.klassa.bg/)

Началникът на полицията в Кандахар загина при самоубийствен атентат

Хан Мохамед Муджахид е бил убит и други двама полицаи са били ранени при взрив от самоубийствен атентат, съобщиха полицейски служители от Кандахар.

Атентаторът- камикадзе е успял да заблуди охраната на полицейското управление, тъй като е носел полицейска униформа, съобщава афганистанското вътрешно министерство.

Хан е оцелявал в предишни посегателства над живота му. Освен това и полицейският щаб е бил мишена на нападения в миналото.

" Нападателят- самоубийец е бил с прикачени експлозиви към тялото си," заяви заместник-полицейския началник Шир Шах пред Франс прес.

"Той се взривил на входа на полицейския щаб на Кандахар. Началникът на полицията Мохамед Муджахид Хан загина като мъченик, а двамата полицаи са били ранени."

Кандахар, смятан за духовен родина на талибаните, е преживял някои от най-лошите случай на насилие в Афганистан през последните години.

Всъщност атаките на афганистанската полиция и войски са се увеличили напоследък, тъй като талибаните се опитват да подкопаят усилията за подготвяне на местни сили да поемат пълен контрол над сигурността на Афганистан, след като силите за сигурността на НАТО се оттеглят.

По 'BBC'
 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване