04/17/11 17:58
(http://www.klassa.bg/)

БСП обучава претендентите си за местната власт

За изборите ще готвим две групи за политическо обучение. Първото е свързано с нашите кандидати за кметове и общински съветници. Второто е свързано с подготовката на нашите участници в областните градове. Това са хората, които оперативно ще работят в кампанията. Това заяви пред „Класа“ членът на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП Бойко Великов. В обучението ще се включват различни програми по политическо образование. Според Великов вече са подготвени лекциите и е избран преподавателският състав, който ще провежда курсовете.
Той обясни, че в партията ще бъде създаден националният политически институт, който ще обедини всички съществуващи към момента научни звена на социалистите. В него ще има научно-консултативен съвет, в който влизат хабилитирани лица и доктори, и методологически съвет, който ще съставя методи за водене на политика и ще осъществява политическото образование.
„Институтът ще има възможност да изгражда свои филиали в страната. Насочени сме главно към университетските центрове. До момента имаме проведени разговори с два университета“, обясни Великов. Той каза, че новата структура ще бъде създадена до 24 май.
„Нямам свой фаворит, когото ще налагам за кандидат-президент, но още сега мога да ви посоча 10 кандидати, които по качества и морал превъзхождат Борисов, Цветанов, Цачева, Фандъкова и Плевнелиев, моето мнение е на втори план“, заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев на заседанието на кметовете и депутатите от БСП в събота. Той каза, че ще търсят най-избираемата фигура, независимо дали е от редиците на партията или извън нея.
В събота държавният глава Георги Първанов също се включи в темата за кандидатите за президентския пост. По време на посещението си в село Гърмен Първанов попита част от жителите дали харесват левия депутат Стефан Данаилов и допълни, че той става дори за президент.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване