04/17/11 19:22
(http://www.klassa.bg/)

Горивата няма да поскъпват повече

Горивата няма да поскъпват в близко бъдеще, заяви финансовият министър Симеон Дянков по Нова тв. Той обясни, че постоянно следят цената на петрола на международните пазари и в момента няма голямо движение.
Правителството ще разработва национална и регионална стратегия за развитие на селското стопанство съгласно тенденциите за поскъпване на храните, съобщи по-рано пред бизнесмени в Ямбол Дянков. Той посочи още, че световната тенденция за увеличаване цените на хранителните стоки може да работи за България, която има възможност да стане основен износител.
Присъединяването на България към „Евро плюс“ не означава замразяване на доходите и увеличаване на данъчните ставки, обясни министърът. Във ведомството му е изготвен нов подобрен вариант на Пакта за финансова стабилност, който трябва да гарантира ниските налози в България и по-строга финансова дисциплина. В централната администрация има 9000 съкратени служители. Досега са закрити 24 агенции, предстои ликвидирането на още 3.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване