04/17/11 19:28
(http://www.klassa.bg/)

"Локомотив" (Пд) изпусна адаша си от София в "железничарското дерби"

Отборите на „Локомотив“ (Пловдив) и „Локомотив“ (София) завършиха наравно 0:0 в „железничарското дерби” на 22-рия кръг на „А” група. Срещата се игра на стадион „Локомотив” в Града под тепетата, а най-облагодетелствани от хикса са тимовете на „Берое“ и „Черно море“, които също имат амбиции да играят в европейските турнири догодина.
Двата съименника от София и Пловдив намалиха шансовете си за влизане в тройката, което пък е добра новина за ЦСКА. Столичният „Локо“ остава на четвърта позиция на 4 точки зад "армейците", а "смърфовете" са седми на 6 точки от бронзовите медали. Това пък бе пети пореден мач, в който пловдивчани не успяват да стигнат до трите точки. Иначе домакините могат да съжаляват повече за пропуснатия успех, след като бяха по-активният тим през по-голямата част от мача и дори удариха греда чрез Здравко Лазаров през първата част.
Същевременно „Литекс“ загуби двама основни играчи за двубоя с ЦСКА от полуфиналите в турнира за Купата на България идната сряда. Това стана по време на спечеленото от шампионите гостуване в Бургас с 1:0 над „Черноморец“.
Бразилецът Том за пореден път извади рамо и остава под въпрос за битката с "армейците". Николай Бодуров пък получи пети жълт картон, което го вади автоматично от гостуването в столицата. Победния гол на срещата в Бургас отбеляза Христо Янев в 7-ата минута. "Том е с извадено рамо. Чакам информация от доктора. Създаваме доста положения. Трябва да ги реализираме, защото в друг мач това може да ни провали. Доволен съм от първото полувреме, от второто - не чак толкова", заяви след мача треньорът на „оранжевите“ Любослав Пенев, чийто отбор продължава да е непобеден до този момент в родния шампионат. Любопитно е, че срещата в Бургас се игра късно в събота, защото в петък бе прекратена в 15-ата минута поради повреда и прекъсване на електрическото осветление на стадион "Лазур" и съгласно правилника бе преиграна ден по-късно.
Съперникът на ловчанлии в предстоящия в сряда полуфинал за Купата на България ЦСКА победи „Славия“ с 1:0. Единственият гол в столичното дерби реализира Грегъри Нелсън още в третата минута. В класирането ЦСКА е на трето място с 42 точки, а „Славия“ е на осма позиция с 31 точки. Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов обяви, че „червените“ искат 1/2-финалният двубой от турнира за Купата на България срещу „Литекс" да бъде изместен с три часа по-рано и да се проведе в сряда от 18.00 ч. "Изпратихме писмо до телевизията и очакваме техния отговор. Искаме срещата с „Литекс“ да не се играе от 21.00 часа, а от 18.00 ч. Така ще е по-добре за феновете и стадионът ще е по-пълен", обоснова искането на ЦСКА Борисов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване