04/17/11 18:39
(http://www.klassa.bg/)

Меглена Кунева: Не се чувствам кандидатура на Станишев

Не се чувствам кандидатура на Сергей Станишев. Това заяви пред Нова телевизия вчера бившият български еврокомисар Меглена Кунева. Тя обясни, че от много време не се е чувала с него, за да пресече всякакви спекулации. Бившата еврокомисарка отрече и възможността да бъде подкрепена от настоящия държавен глава Георги Първанов.
„Има още много път да се извърви, докато реша дали да се кандидатирам на предстоящия вот“, каза Кунева. Тя беше категорична, че няма да стане тяснопартиен представител и очаква номинация от инициативен комитет. Според нея няма вероятност да бъде отстранена от изборите заради факта, че не е живяла последните 5 години постоянно в България. Кунева коментира, че такива сценарии са били разработвани от емисари на ГЕРБ.
„Би било лошо да изкривяваме законите, за да не допуснем хора с европейски опит до изборите“, каза бившата еврокомисарка. Тя беше категорична, че президентската институция у нас е много подценявана. „Президентът може да направи така, че партиите, бизнесът, медиите и гражданското общество да дадат най-доброто от себе си. Отборът на държавния глава е и трябва да бъде България“, каза Кунева. Според нея президентът трябва да се обръща към нацията не само на Нова година, а непрекъснато, за да споделя каква е ситуацията в страната.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване