04/17/11 18:06
(http://www.klassa.bg/)

Налага се още едно обсъждане на диагностично-свързаните групи

Налага се още едно обсъждане за диагностично-свързаните групи (ДСГ), защото това изисква някакви средства, чуват се гласове "за" и "против". Това заяви вчера пред БНР здравният министър д-р Стефан Константинов. „Де да беше идеята за ДСГ моя, сигурно щях да стана Нобелов лауреат“, обяви министърът и добави, че ако решим да въведем този метод у нас, трябва да има приемственост, независимо кое правителство дойде на власт след изборите. Константинов обяви категорично, че ще отстоява тезата, че клиничните пътеки са недобър инструмент за финансиране на болниците. По отношение на лекарските грешки здравният министър обяви, че пациентът трябва да се оплаче, защото от тези грешки страда той. За спешната помощ той обяви, че
работна група все още разисква проблемите в сектора. По отношение на здравните осигуровки министърът коментира, че в момента има неяснота колко са реално хората без здравна осигуровка. Според него категорично не са верни твърденията, че има 2 млн. българи без здравна осигуровка. Константинов обяви, че става дума за 600 000-700 000 души, които нямат осигуровки, но това също е сериозна цифра.


128 души са дарили кръв в София вчера

128 души са дарили кръв на пунктовете до петте църкви в столицата, където вчера се проведе кампанията за безвъзмездно и доброволно кръводаряване. Това заяви пред Агенция „Фокус” Марина Георгиева, главен специалист по безвъзмездно кръводаряване към Българския Червен кръст (БЧК). Временни пунктове за кръводаряване бяха разположени в близост до столичните православни храмове - „Света Неделя“, „Свети Георги“, „Свети Седмочисленици“, „Покров Богородичен“ и храм-паметника „Св. Александър Невски“. Кампанията се организира от Българския Червен кръст, Министерството на здравеопазването и Националния център по трансфузионна хематология. Тази година инициативата е под надслов „Запалете свещичка, дарете кръв, дарете живот от себе си!”.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване