04/17/11 17:47
(http://www.klassa.bg/)

Раул Кастро: До 10 години власт за новите лидери

Кубинският президент Раул Кастро заяви, че топполитическите позиции трябва да бъдат времево ограничени на два 5-годишни мандата и обеща „систематично подмладяване на правителството“, предаде Би Би Си. Той говори при откриването на първия конгрес на управляващата Комунистическа партия от 14 години насам. Раул Кастро подчерта, че ръководството на партията се нуждае от обновяване и трябва да бъде обект на остра критика.
Предложението му бе безпрецедентно в историята на комунистическа Куба.
Според Кастро ще са необходими 5 години, за да се модернизира кубинският икономически модел. Безплатното образование и здравеопазването ще бъдат гарантирани, но масовите субсидии за основни продукти ще бъдат премахнати. Кастро заяви, че досега 200 000 души са се регистрирали като частници. Правителството подготвя и закон за покупко-продажбата на имоти и автомобили. В момента в страната е разрешена само размяна на жилища, а продажбата на коли е силно ограничена.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване