04/17/11 19:26
(http://www.klassa.bg/)

Рафаел Надал с рекордна седма титла в Монте Карло

Най-добрият тенисист в света Рафаел Надал продължава да пренаписва историята в този аристократичен спорт. Испанецът спечели за седми пореден път турнира в Монте Карло, побеждавайки на финала Давид Ферер с 6:4, 7:5. Трофеят дойде заслужено, след като вчера световният номер 1 показа силата си на червена настилка. Трофеят е първи за Надал за сезона и общо 19-и от „Мастърс 1000” сериите, което е ново рекордно постижение. Успехът за Матадора със сигурност ще му вдъхне необходимата доза увереност в предстоящите битки на клей в следващите седмици.
В момента време за почивка за Рафа няма, като той ще се появи на корта още на турнира в Барселона, при това отново в сериозна компания. Там и Григор Димитров ще стартира срещу един от най-добрите аржентински тенисисти - Хуан Монако (№36 в света). Надпреварата в Барселона е с награден фонд от 1,5 млн. евро и в нея участие ще вземе освен Надал Робин Сьодерлинг, Анди Мъри, Давид Ферер и още куп от най-добрите състезатели в света. За Гришо това ще бъде втори турнир през сезона на червено. Първият бе "Мастърс 250" в Хюстън, където той загуби от Теймураз Габашвили във втория кръг.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване