04/20/11 16:55
(http://www.klassa.bg/)

"Бон апети" залага на млади професионалисти

Продуцентите от „Супер Нова“ възродиха стара идея, като в новия си проект „Бон апети“ залагат на две нови млади лица. Най-важното в избора е, че Стоян и Лора са професионални готвачи, а не актьори. Продуцентът Михаил Бунчев обясни пред „Класа“, че рецептата му за успех е форматът да е разчупен, като той е насочен към младата градска аудитория в столицата и големите градове. „Освен представянето на рецепти, залагаме и на представянето и избора на продуктите, информация за това къде те могат да бъдат намерени, ще представяме и различни начини на приготвяне на храните чрез щадящи техники, гарантиращи диетично и здравословно хранене, за да може работещата аудитория, гледайки, бързо и лесно да получава идеи за това как да си приготвя вкусни ястия.“
Известният майстор-готвач Емо Милиев препоръчва лично Стоян, който е възпитаник на Университета по хранителни технологии в Пловдив, а практиката му в САЩ го вкарва в отбора на големите готвачи заради случайността да попадне в Макина, Мичигън, в лаборатория за елитни готвачи и автори на рецепти. Увлича се по азиатска, средиземноморска и българска кухня. Партньорката му Лора е носител на първа награда на международното състезание за млади готвачи „Гурмино 2006“ , специализира във Франция, Испания, Италия и Германия. Определя се като откривател на непознати вкусове и аромати.
Лора и Стоян признават, че искат и много се забавляват, като голямата им цел е да подаряват на зрителите знанията си и уменията, които притежават. Във всеки епизод те търсят и представят пред зрителите нови рецепти, като изпипват нещата до сервирането на ястията.
Михаил Бунчев признава, че според изследванията на пазара аудиторията има потребност от такъв сутрешен формат, който се различава от предлаганите в родния ефир. Ключът към успеха според него е в лансирането на нови лица и създаването на добър тандем – какъвто е вече изграденият от Лора и Стоян. „Важно в кулинарен формат е да има различни гледни точки, представени от двамата, и много разнообразие в драматургията“, поясни той.
След великденската седмица, в която ще има и пролетни гозби, следват дните под мотото „Готвене с до четири продукта“. Съдържанието на всяко издание ще бъде различно и нестандартно, уверяват авторите.
Продуктовото позициониране в комбинация с традиционната реклама дава много добри резултати. Образно казано едно плюс едно вече е равно на три. „ Ние ще предоставяме като маркетинг стратегия и продукти в предаването, а зрителите ще имат възможност да видят и различното им приложение“, обясни Иван Тодоров, продуцент. По думите му продуктовото позициониране до голяма степен е породено от сегашните условия на свиване и криза, в които работят медии и продуценти, и ще бъде традиционен маркетингов инструмент и в този проект. „Традиционната реклама, ако в даден момент вече не работи по начин, по който клиентите искат, чрез продуктовото позициониране, рекламодателите вече могат да намерят нова по-пряка форма и близка до зрителите на рекламиране. Така те имат реално възможността да тестват влиянието на своята марка или продукт“, подчерта Иван Тодоров.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване