04/20/11 17:00
(http://www.klassa.bg/)

Документи за НЛО стоят зад убийството на Кенеди?

Десет дни преди да бъде убит, американският президент Джон Кенеди поискал от шефа на ЦРУ да му предаде строго секретни материали за НЛО и регистрирани паранормални явления, съобщи в. „Дейли мейл”. Това стана ясно, след като ЦРУ за първи път разсекрети писмо, написано от Кенеди на 12 ноември 1963 г. Ръководството на разузнаването бе принудено да го разсекрети, след като писателят Уилям Лестър настоя да се запознае с документа, позовавайки се на Закона за свобода на информацията. Лестър установил, че писмата са две - първото е изпратено до ЦРУ, второто - до НАСА. Във второто писмо Кенеди е изразил желание за сътрудничество със СССР при усвояването на Космоса.
Лестър работи над новата си книга, която е с работно заглавие "Празнуване на свободата: Джон Фицджералд Кенеди и новите граници".
Лестър твърди, че причината Кенеди да поиска материалите е, че разполагал с информация, че в Съветския съюз също са засечени НЛО, и се безпокоял, че Москва може да го изтълкува неправилно като проява на агресия. Според него руснаците можели да решат, че това са американски шпионски самолети, и това да влоши отношенията. Лестър защитава тезата, че президентът е искал да направи тези документи публични и да покаже на руснаците, че САЩ не търсят провокация.
Даването на публичност на документа ще провокира пораждането на хиляди нови теории за конспирацията, коментира изданието. Любителите на конспиративни теории за убийството на Кенеди или онези, които вярват, че извънземните са сред нас, имат повод да твърдят, че президентът е бил застрелян, за да може истината за НЛО да остане тайна.
Кенеди бе застрелян на 22 ноември 1963 г. в Далас на 46- годишна възраст. И до днес остава загадка кой стои зад убийството му. По времето на Кенеди уфолозите твърдяха, че когато са били взривени първите атомни бомби над Хирошима и Нагасаки през август 1945 г., в САЩ е имало изградени две бази на извънземна цивилизация, отбелязва “Дейли мейл”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване